Delen

FiereLier beloont vrijwilligers

FierelierlogoHeel wat Lierenaars zetten zich vrijwillig in voor de leefbaarheid en samenhorigheid in onze stad. Stad en OCMW belonen daarom elke drie maanden een persoon of groep met de titel ‘FiereLier’.

Elke (Lierse) vrijwilliger komt in aanmerking voor de titel van ‘FiereLier’. Ook Lierenaars die zich, los van de actieve vrijwilligerswerking van stad en OCMW, op regelmatige basis vrijwillig inzetten om de leefbaarheid en de samenhorigheid in de stad te verbeteren. Veegt jouw buur bijvoorbeeld jouw stoep omdat je dat zelf niet meer kan? Ken je iemand die boodschappen doet voor een bejaarde of zieke kennis of buur? Iemand die actief is binnen een BIN of er niet voor terugschrikt om zwerfvuil op te ruimen of onkruid op straat te wieden?

Een jury selecteert om de drie maanden een ‘FiereLier’ uit de lijst van genomineerden. De ‘FiereLier’ heeft niet alleen de eer zich voortaan deze titel toe te eigenen, hij/zij krijgt ook een centrumbon, aangevuld met een leuk schapenkopgeschenkje.

Ken jij iemand die in aanmerking komt als ‘FiereLier’? Laat het ons weten!

Bezorg de naam en contactgegevens van de kandidaat via:

  • het online formulier, klik op de knop om het formulier in te vullen
    online
  • een mail naar fierelier@lier.be
  • OF een brief aan stad en OCMW Lier –  dienst externe communicatie / protocol – Dungelhoeffsite – Paradeplein 2 bus 1 – 2500 Lier

Geef ook een gedetailleerde beschrijving van de verdienstelijke inzet van je kandidaat en een motivatie waarom je deze kandidaat voordraagt. Anonieme voorstellen neemt de jury niet in behandeling. Vermeld dus ook duidelijk je eigen naam, adres, telefoonnummer en eventueel je mailadres.

FiereLier 2017

Juli - augustus - september

Ludo helpt zijn buurman al verschillende jaren bij het bereiden van de dagelijkse maaltijd. Hij doet ook regelmatig boodschappen voor hem. Ludo blijkt steeds bereid om andere buren te helpen. Daarvoor kreeg hij de FiereLier-prijs voor juli - augustus - september.

April - mei - juni

Jan

Jan Boonen helpt al 25 jaar een oudere dame uit de Maanstraat. 17 Jaar lang heeft hij elke vrijdag samen met de thuiszorg de zorg van haar zieke man op zich genomen.

Een half jaar na het overlijden van de man is de vrouw invalide geworden. Hierdoor kan ze geen boodschappen meer doen. Elke zondagmorgen klokslag 10 uur komt Jan langs om haar boodschappen te doen. Daarna neemt hij nog de tijd om alles netjes op zijn plaats te zetten en gezellig een babbeltje te doen. Hij biedt haar een luisterend oor en een helpende hand. 

Hij zet zich vrijwillig in om deze oudere dame verder te helpen. Dat verdient een FiereLier- prijs.  

Januari - februari - maart

Koen Janssen

Koen Janssen heeft de zorg van een oudere buurman op zich genomen. Hij zorgde dat de buurman door de hulpdiensten de nodige zorg kreeg en bracht alles in orde voor een opname in het ziekenhuis, nadien voor een verblijf in het rusthuis. Koen bezocht zijn buurman dagelijks in het rusthuis en zorgde voor alles wat hij nodig had.

Hij staat steeds klaar om mensen te helpen. Hij heeft een heel fijn gevoel voor humor, is zeer positief ingesteld en probeert altijd mensen blij te maken. Ook het milieu ligt hem nauw aan het hart. Zijn motto hierbij is ‘Begin bij uzelf’.

Hij heeft zich vrijwillig ingezet om zijn buurman te helpen om deze moeilijke periode door te komen. Dat verdient een Fierelierprijs. 

Wie ontving de FiereLier-titel in 2016?

Uitgelicht

Externe communicatie

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 351

lees verder