meer nieuws

 • Openbaar onderzoek 'Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen'

  Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) organiseert in naam van de Vlaamse overheid een openbaar onderzoek over de ontwerpkaart van de ‘Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen’ (MKWB), ook wel zonevreemde bossen genoemd. Het openbaar onderzoek loopt van dinsdag 16 mei tot en met vrijdag 14 juli 2017.

 • Eerstesteenlegging Handbogenhof

  Begin maart vond de eerstesteenlegging plaats van het nieuwe dienstencentrum en de sociale appartementen voor ouderen op de site Handbogenhof.

 • Parkeren do's & don'ts

  De stad zet ‘vaststellende ambtenaren’ in om bestuurders te wijzen op het correct parkeren op de openbare weg, verkeerd gebruik te beboeten en zo de overlast rond parkeren en stilstaan te beperken.

 • Vanaf 10 mei: proefopstelling Sint-Gummarusstraat

  De Sint-Gummarusstraat krijgt een proefopstelling van een wegversmalling. De effectieve werken voor de heraanleg van de Sint-Gummarusstraat zijn ten vroegste voor begin 2018.

 • Prijsuitreiking Lierse Paasactie

  Lier Shopping vzw en de stad Lier pakten van 1 april tot en met 15 april uit met een vrolijke paasactie: ‘Shop, kras en win!’. Deze hoofdprijs werd vrijdag 21 april bij de actiepartner De Reisspecialist (Antwerpsestraat 47) overhandigd aan de gelukkige winnaars José Geerts en Bert Ielegems uit Kontich.

 • Extra capaciteit voor parkings Tramweglei en Leopoldplein

  De parkings aan de Tramweglei en Leopoldplein krijgen extra capaciteit voor fietsers en automobilisten. Daarvoor werkt de NMBS een concreet plan uit. Ten laatste in het najaar van 2017 zou de uitbreiding een feit moeten zijn.

 • Nog meer plezier in stadspark Lier

  Stad Lier en vzw Werkmmaat blijven elk jaar inzetten op het versterken van de talrijke troeven van het stadspark. Deze mooie groene zone in het centrum, biedt tal van mogelijkheden rond recreatie, sport en ontspanning, evenementen, minigolf, picknicken en speelplezier. Ook dit jaar willen we de talrijke gebruikers van deze groene long nog meer verwennen.

 • Spoedles composteren - schrijf je in!

  Op zaterdag 13 mei bij wijkcompostering 't Looks, op zaterdag 10 juni bij wijkcompostering Neetenpierke. GRATIS!

 • Nieuwe route cycling dinner

  Voor het achtste jaar op rij lanceert Visit Lier een nieuwe culinaire fietstocht, deze keer naar Oelegem.

 • Lier investeert in gebruiksvriendelijk digitaal aanbieden van openbare besluiten gemeenteraad en OCMW-raad

  Vanaf nu kan je de openbare besluiten van de gemeenteraad en de OCMW-raad raadplegen met een nieuwe gebruiksvriendelijke toepassing via de websites.

 • Max. snelheid van aantal straten aangepast

  Met het oog op de veiligheid van zowel autobestuurders als fietsers en voetgangers, besliste het college om in enkele straten de maximum toegelaten snelheid aan te passen.

 • Stad en OCMW Lier zetten verder in op digitalisering met digitale facturen

  Door een upgrade van het systeem waarmee de facturen van de leveranciers binnen stad en OCMW verwerkt worden, kunnen digitaal bezorgde facturen voortaan meteen automatisch ingelezen worden in het boekhoudpakket. Met een snellere verwerking én betaling als resultaat.

 • Samenwerking tussen Boechout en Lier in het kader van toeristische projecten

  De Stad Lier en de gemeente Boechout tekenden een intentieverklaring over toekomstige samenwerking in het kader van toeristische projecten.

 • Overeenkomst stad & Natuurpunt over natuurgebieden Nazareth-Lier

  Het stadsbestuur besliste in oktober om Natuurpunt De Wielewaal in hun werking te ondersteunen. Deze ondersteuning wordt nu concreet verder ingevuld met de toekenning van een jaarlijkse subsidie van 15.000 euro voor de periode vanaf 2017 tot en met 2019.

 • Openbare verlichting wordt vervangen door energiebesparende modellen

  Om slimmer om te gaan met energie en de stedelijke diensten tegen 2030 klimaatneutraal te maken, vervangt de stad ook dit jaar op verschillende plaatsen de oude, energieverslindende verlichting door ledverlichting.

 • Vernieuwing voetpaden

  Om de toegankelijkheid van de voetpaden te verbeteren, investeert de stad ieder jaar in de heraanleg van een aantal voetpaden in Lier en Koningshooikt. Ook dit jaar zullen er een reeks voetpaden vernieuwd worden.

 • Creëer zelf een uniek Liers schapenkopproduct!

  De stad stelt daarvoor een ‘tag’ of beeldmerk ter beschikking op basis van het bestaande logo.

 • Maak van je fiets geen wees!

  In de binnenstad en vooral in de fietsenstallingen aan het NMBS-station duiken er geregeld fietsen op die lange tijd niet meer gebruikt worden en er verloederd bij staan. De stad gaat vanaf maart deze fietsen systematisch van een label voorzien en nadien opruimen.

 • Graag een oud straatnaambord aan je muur?

  Oude straatnaamborden die nog in goede staat verkeren worden vanaf nu te koop aangeboden. Een bord kost 10 euro. Je kan ze bestellen via de webshop.

 • Wie verdient volgens jou de FiereLier?

  Heel wat Lierenaars zetten zich vrijwillig in voor de leefbaarheid en samenhorigheid in onze stad. Stad en OCMW belonen daarom elke drie maand een persoon of groep met de titel 'FiereLier'.

  Een jury selecteert maandelijks een 'FiereLier' uit de lijst genomineerden. De 'FiereLier' heeft niet alleen de eer zich voortaan deze titel toe te eigenen, hij/zij krijgt ook een centrumbon aangevuld met een leuk schapenkopgeschenkje.

  Ken jij iemand die in aanmerking komt? Laat het ons weten!

 • Nieuwsarchief

Uitgelicht